Vlaanderen

Nieuw locatie voor de lezingen .

Na een aantal lezingen in de kwekerij Lens Roses in Oudenburg, waarvoor we Ann en Rudy Velle speciaal danken, hebben we een vaste plaats gevonden voor onze maandelijkse plantenbabbels.

Die zullen in het vervolg doorgaan in de Herenthoeve bij Martine Opsomer, Heirentstraat 1 , 8760 Meulebeke.

Martine heeft een bloemenpluktuin waar je als particulier boeketten kunt plukken om er een persoonlijk boeket mee te schikken. Zij heeft daarenboven ook een mooie feestzaal met een ruime parking, dus een geschikte locatie voor tuinpunt om er de maandelijkse lezingen te verzorgen.

Kwekerijbezoek ( Meulebeke) 20 augustus

Dit jaar bezoeken we de bloemenpluktuin van onze verenigingslid  - Martine Opsomers.

Hou je ook van een mooi boeket snijbloemen ?

In een b(l)oeiende rondleiding gaat Martine ons vertellen waar je moet op letten om een mooie snijbloementuin aan te legggen? Wanneer zaai je, hoe oogst je, wanneer oogst je?

Dit alles gaat door op zaterdag 20 augustus 2022 om 14 uur.

Er wordt koffie, thee, biologische fruitsap en cake voorzien.

Op het einde van de rondleiding kan zelf een mooi boeket plukken die je dan afrekent met Martine.

Waar: Herenthoeve, Heirentstraat 1, 8760 Meulebeke

Wanneer: 20 augustus om 14 uur.

Kostprijs: 7 euro, rondleiding en cosummatie inbegrepen. Gelieve het bedrag mee tye brengen.

Inschrijven: om het aantal deelnemers te kennen , gelieve een mailtje te sturen naar:  nigella@skynet.be

Plantenbabbel 14 september 2022

Grassen in de tuin

Grassen wuiven ons reeds van ver toe.
Gras is een belangrijke pioniersplant, vroeger beschouwde men dit als een  onkruid die men zo snel mogelijk verwijderde uit de tuin.
Nu  worden ze in de tuin massaal aangeplant als een monotoon landschap, nochtans zijn er mooie combinaties mogelijk met deze juweeltjes uit de plantenwereld.
Zij kunnen gebruikt worden alles accenten in een plantengemeenschap maar zijn tevens ook bruikbaar in een matrixbeplanting.
Om dit alles beter te begrijpen is een inzicht naar de verschillende soort cultuurgrassen en hun gebruik wel nodig.
Voor deze avond hebben we niet minder dan Tinneke Provoost uitgenodigd, van de siergrassenkwekerij de grashalm. Zij heeft daar samen met Laurence Machiels  een boek over geschreven.
Dit alles gaat door in de Herenthoeve, Heirentstraat 1 te 8760 Meulebeke op woensdag 14 september om 19u.30
 Waar :Herenthoeve te 8760 Meulebeke, Heirentstraat 1.

Leden gratis, niet leden 5 euro.
De eerstemaal dat je komt is het als kennismaking gratis.

Graag inschrijven via Nigella@skynet.be
Of via mail : tuinpunt.oost-vlaanderen@skynet.be