Vlaanderen

1-dagreis : De Theetuin en het Thijssepark in Noord-Nederland

Graag inschrijven voor 7 maart !

Op zaterdag 15 april 2023, richt tuinpunt Oost-Vlaanderen, zeven jaar na het vorige bezoek (zaterdag 16 april 2016), terug de succesvolle tuinreis in naar het heempark “Het Thijssepark” (Amstelveen - provincie Noord-Holland).

Opstapplaats : om 07u15 aan de Basisschool De Wijze Eik, Eeklostraat 121 (rechtover het Kollekasteel) te 9030 Gent (Mariakerke) : u kan uw auto parkeren juist vóór de school. We zijn terug in Gent omstreeks 21u45.

Opstapplaats : om 07u40 op de Carpool Parking van Beernem, E40 - afrit 10 - Reigerlostraat 5 te 8730 Beernem. We zijn hier terug omstreeks 21u20.

Opstapplaats : om 08u30 op de parking aan "Het Crowne Plaza Hotel" in de Gerard Le Grellelaan 10 te 2020 Antwerpen. We zijn hier terug omstreeks 20u30.

- De Theetuin is opgezet en ontworpen door Jacqueline van der Kloet, Stan Gall en Niek Roozen. Zij zagen hier de perfecte locatie om hun droom te realiseren, een prachtige modeltuin, bijzondere planten en potten, én … een sfeervol theehuis. In de modeltuin worden bezoekers verrast en geïnspireerd met verschillende beplantingscombinaties. Het jaarlijkse Bloembollenfestijn wordt in 2023 georganiseerd op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 april. Geniet van een prachtige tuin met unieke combinaties van bollen en vaste planten, speciale verkoop van planten, én … een gezellig terras.

- In het Dr. Jac. P. Thijssepark slingeren paden door een begroeiing van hoge bomen, dichte struiken en kruiden naar open ruimten van afwisselende grootte. De kracht van het heempark zit vooral in de vormgeving met planten en de wisseling van kleuren met de seizoenen. Dit park is aangelegd door Chris Broerse. Hij verkoos de Engelse Landschapsstijl en was een groot voorstander van inheems plant gebruik. De dynamiek van de beplanting is groot én de composities en de belevingswaarde spelen een grote rol. Wij voorzien een zéér interessante rondleiding door professionele heempark gidsen.

Prijs per persoon : 31 euro voor leden, 49 euro voor niet-leden. In de prijs is inbegrepen : busreis, fooi buschauffeur en de heempark gidsen. Voor 's middags breng je best een picknick mee. Het eten 's avonds is niet inbegrepen in de prijs per persoon. Voor 's avonds voorzien wij een stop aan een wegrestaurant : je kan zelf kiezen, warm of iets anders, er is keuze genoeg.

Alle info en inschrijvingen op gsm 0497 - 05.37.14 (elke werkdag van 18 tot 21 uur) of stuur een mail naar : tuinpunt.oost-vlaanderen(at)skynet.be 

Betalen kan daarna door het juiste bedrag over te schrijven op de rekening BE52 7410 1425 4309 van Tuinpunt Oost-Vlaanderen mét als mededelingen : dagreis Nederland 15 april 2023 + lidnummer + opstapplaats en het aantal personen.

Wees er vlug bij ! Aantal plaatsen zijn beperkt (maximum 50 personen).