Vlaanderen

Zaterdag 24 juni 2023 - Tuinbezoeken - dagreis naar Diksmuide en Noord-Frankrijk

 

In juni 2023 richt tuinpunt Oost-Vlaanderen, voor het achttiende jaar op rij, een busreis in. Op zaterdag 24 juni, gaan we op tuinuitstap naar Diksmuide (WestVlaanderen) en Noord-Frankrijk (naar drie departementen : Nord, Somme en Pasde-Calais). De 2e tuin (Jardin du Mont des Recollets) bevindt zich in FransVlaanderen.

Opstapplaats : om 07u15 aan de Basisschool De Wijze Eik, Eeklostraat 121 (rechtover het Kollekasteel) te 9030 Gent (Mariakerke) : u kan uw auto parkeren juist vóór de school. We zijn terug in Gent omstreeks 21u45.

Opstapplaats : om 07u45 op de Carpool Parking van Loppem, E40 - afrit 7 - Koning Albert I-laan te 8210 Zedelgem. We zijn hier terug omstreeks 21u15.

- D' Oude Linde : deze 1,5 ha grote Engels geïnspireerde tuin werd in de jaren '90 aangelegd. U ontdekt er diverse tuinkamers, verrassende doorkijken, tal van vaste planten borders, waterpartijen, een rozentuin, catalpadreef én … een schaduwtuin met een boeiende collectie hosta's, hydrangea's en boomvarens.

- Vanaf de hellingen van de Jardin du Mont des Recollets heb je een vrij uitzicht over het Vlaamse platteland. U kunt wandelen door tuinen die hun inspiratie halen uit Vlaanderen. Kijk uit voor de erlingots, traceringen van heggen, taxussen in golven of een opeenvolging van plateaus, fruitboomgaarden en moestuinen.

- Les jardins de Maizicourt : een ware ode aan de natuur, een landelijke ervaring in een wonderlijke omgeving. Aan de ingang voelt u zich al in een andere wereld met o.a. Japanse sierkersen. Ook de rozenliefhebbers zullen niét teleurgesteld zijn. Verder een voetbad met waterplanten dat u nog nooit gezien hebt.

- Jardin des Lianes is opgebouwd uit bomen en struiken, die een grote verscheidenheid aan bladeren bieden. De geuren van viburnums en andere bloeiende struiken worden gevolgd door die van 450 soorten geurige oude of Engelse rozen én … een zeer mooie collectie hortensia's : bloemen om te bewonderen.

Prijs per persoon : 69 euro voor leden, 87 euro voor niet-leden. In de prijs is inbegrepen : busreis, fooi buschauffeur, ingang van de vier tuinen én een middagmaal. Voor 's avonds breng je best een picknick mee.

Alle info en inschrijvingen op gsm 0497 - 05.37.14 (elke werkdag van 18 tot 21 uur) of stuur een mail naar : tuinpunt.oost-vlaanderen@skynet.be

Betalen kan daarna door het juiste bedrag over te schrijven op de rekening BE52 7410 1425 4309 van Tuinpunt Oost-Vlaanderen mét als mededelingen : dagreis Frankrijk 24 juni 2023 + lidnummer + opstapplaats en het aantal personen.