Vlaanderen

Reizen tuinpunt voor 2023

Onze bestemmingen voor 2023. ( enkel voor leden)

Opnieuw gaan wij voor een mooie mix van tuinarchitectuur, planten, lifestyle, ecologie, ontspanning, kunst… maar steeds met de insteek van alle raakpunten van groen en tuin.  Dus echt TUINPUNT.

En een bijzonder cadeau is een reisje aan een klein prijsje voor onze verjaardag 195 jaar!

1-dagsreis, Nederland
Dinsdag 28 maart 2023
KEUKENHOF 

Verjaardagsreis 195 jaar TUINPUNT.

Toen onze vereniging op 28 maart 1828 opgericht werd, leefden we nog in De Nederlanden en daarom leek het ons leuk om deze dag te gaan vieren in Keukenhof in Lisse.

Het is erg lang geleden dat we Keukenhof bezochten en we kunnen daar genieten van een prachtig park met vroegbloeiende lentebloeiers en prachtige bomen.  Het park is dan nog maar een goede week open en waarschijnlijk valt de drukte dan nog erg goed mee en kunnen we volop genieten van al het moois dat al bloeit.

Wij denken rond 10u30 aan te komen en we blijven daar tot 16 uur.
In het park zijn verschillende eetgelegenheden waar u een lunch of broodje op eigen initiatief  kunt gebruiken.

Gezien het een bijzondere dag is voor de vereniging bieden we onze leden dit reisje aan voor een verjaardagprijs van 25 euro per persoon. (Maximum 2 personen per lid).
Snel inschrijven is dan ook aangewezen want we gaan maar met één bus en eens ze vol is ze vol.
Er zijn 2 opstapplaatsen voorzien in Antwerpen.

De kostprijs bedraagt 25 euro per persoon.

Vertrek: Crowne Plaza Hotel-Antwerpen 07u45, Pizza Hut-Schoten 08u00.
Terug: Pizza Hut-Schoten rond 18u15, Crowne Plaza Hotel-Antwerpen rond 18u30.
Reisleiding: Dirk Chevalier

Inbegrepen: busreis, inkomticket Keukenhof.
Niet inbegrepen: middagmaal, avondmaal, annulatie-, reisbijstand- en ongevallenverzekering, persoonlijke uitgaven.
Betaling: onmiddellijk op bankrekening Tuinpunt, rekening BE20 2200 3460 1956 met vermelding “Dagreis Keukenhof, uw opstapplaats en lidnummer.”

 

 

 

4-daagse reis, Engeland
Zondag 4 tem woensdag 7 juni 2023
Kent en Sussex

Ondanks alle commoties rond het reilen en zeilen in het hedendaagse Verenigd Koninkrijk en de wijzigingen na de Brexit, blijven wij toch geloven in onze tuinreizen naar Engeland.
Voor ons, tuinliefhebbers, blijft Engeland toch nog altijd “ons bedevaartsoord”.

Samen met “onze” betreurde Deborah Seeldrayers (+14 juli 2021) en haar echtgenoot William Janssens hebben wij sedert 2006, samen toch zowat 250 tuinen in alle streken van Engeland bezocht. 

Daarom gaan wij in 2023, na zovele jaren, ondermeer terug enkele “klassiekers” herontdekken.  Gezien hier recent aanpassingen nodig waren, restauraties gebeurden, ontwikkelingen van nieuwe visies…, maakt dit een nieuw bezoek relevant. 
Uiteraad bezoeken wij ook nog “private gardens”.  Niets is leuker dan de verhalen te horen van enthousiaste Engelse tuindames of heren over hun tuin en graag met een Cream Tea.

Dit jaar komen de counties Kent en Sussex aan de beurt. 
De reis wordt een mooie mix van ongeveer 12 tuinen.  Wij starten in Great Dixter House & Gardens, een historische woning verbouwd door architect Lutyens en de tuin, het levenswerk van de beroemde tuinschrijver Christopher Lloyd.
 Aansluitend bezoeken wij Long Barn Gardens, de woonplaats van het legendarische echtpaar Victoria Sackville-West en Harold Nicholson van 1915 tot 1932.  Een andere bijzondere historische plek die wij bezoeken is het geliefkoosde landhuis en domein Chartwell van Winston Churchill sedert 1922.
Verder bezoeken wij tuinen van bevlogen tuineigenaars zoals, The Long House Garden, Driftwood Garden, Copyhold Hollow, Foxglove Cottage, Luctons Garden, Balmoral Cottage en Hole Park.  Wij bezoeken ook de befaamde kwekerij Marchants Garden & Nursery.  Als afsluiter van onze 4-daagse reis bezoeken wij Sissinghurst Castle &Gardens, gerealiseerd door het echtpaar Victoria Sackville-West en Harold Nicholson en hun nieuwe woonplaats vanaf 1932.

Onze uitvalsbasis ligt in Haywards Heath, West Sussex, The Birch Hotel.***

De kostprijs bedraagt 986 euro per persoon, supplement Single is 162 euro.
(Minimum 25 en maximaal 45 deelnemers).
Vanaf 1 oktober 2021 is een reispaspoort nodig om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.  Gelieve dit tijdig aan te vragen bij uw gemeentebestuur.

Vertrek: Zondag 4 juni 2023, Crowne Plaza Hotel, Gerard Legrellelaan 10, 2020 Antwerpen om 05u30 en terug thuis woensdag 7 juni 2023 rond 22u45.
Er is ook een opstapplaats aan de Carpool Parking in Gentbrugge, uitrit 10 op de E17 en een opstapplaats in Loppem, uitrit 7 op de E40.
Reisleiding: Ellen & Patrick Van Raemdonck
Inbegrepen: busreis, overtocht heen en terug per Shuttle, toegang alle tuinen (waarde +/- 177 euro), 3 nachten hotel met ontbijt, 3 dagen avondmaal hotel, 4 maal middaglunch (exclusief dranken en persoonlijke uitgaven).  En dagelijks “coffee, tea & cake” in de tuinen inbegrepen.
Niet inbegrepen: avondmaal op de terugreis (mogelijkheden ter plaatse of sandwiches), annulatie-, reisbijstand- en ongevallenverzekering, persoonlijke uitgaven.
Betaling:onmiddellijk 100 euro voorschot per persoon bij inschrijving, het saldo op 1 april 2023,
op bankrekening Tuinpunt, rekening BE20 2200 3460 1956 met vermelding “Engeland, uw opstapplaats en lidnummer.”

 

4-daagse reis, Duitsland
Zondag 2 tem woensdag 5 juli 2023
Richting HAMBURG… en veel rozen.

Na onze bezoeken aan groen Berlijn, het westen en het zuid-westen van Duitsland, zoeken wij in 2023 onze bestemming noordelijker, richting HAMBURG…

Duitsers hebben misschien nog niet de reputatie van grote tuinkunstenaars te zijn, maar vergis u niet.  Veel Vlaamse tuinontwerpers genoten zelfs een opleiding of stage in Duitsland.  Ondertussen zijn er heel wat tuineigenaars die ondermeer inspiratie opdeden met tuinbezoeken naar Engeland, Nederland en België en werden ondertussen enthousiaste tuinliefhebbers die ook hun tuin openstellen.

Onze reis gaat door Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen en Schleswig-Holstein.
Wij bezoeken ongeveer 12 tuinen, meestal privélocaties.
Enkele iconische plaatsen mogen uiteraard niet ontbreken, Ernst Pagels Garten en de kwekerij KORDES ROSEN.  Rozen is zeker een belangrijk thema bij onze bezoeken, het Arboretum Ellerhoop en Rosengarten an der Elbe.  Verder nog uitzonderlijke privétuinen, ook van tuinprofessionals, soms denk je in Engeland te zijn, Garten Hakenbeck,Brigitte Richter, Meike & Dr. Wilhem Didden, Landhof Tausendschön, Inge Schlüter, Bruchergarten en Villar the Garden.

Onze uitvalsbasis ligt in de groene gordel van Bremen, het Hotel “Logis” Landgut Horn.****

De kostprijs bedraagt 696 euro per persoon, supplement Single is 112 euro.
(Minimum 25 en maximaal 45 deelnemers).

Vertrek: Zondag 2 juli 2023, Crowne Plaza Hotel, Gerard Legrellelaan 10, 2020 Antwerpen om 07u15 en terug thuis woensdag 5 juli 2023 rond 22u15.
Reisleiding: Ellen & Patrick Van Raemdonck
Inbegrepen: busreis, toegang alle tuinen (waarde +/- 80 euro), 3 nachten hotel met ontbijt,
3 maal avondmaal hotel, 4 maal middaglunch en 1 avondmaal op de terugweg (exclusief dranken en persoonlijke uitgaven).  En dagelijks “Kaffee und Kuchen” in de tuinen inbegrepen.
Niet inbegrepen: annulatie-, reisbijstand- en ongevallenverzekering, persoonlijke uitgaven.
Betaling:onmiddellijk 100 euro voorschot per persoon bij inschrijving, het saldo op 1 mei 2023, op bankrekening Tuinpunt, rekening BE20 2200 3460 1956 met vermelding “Duitsland, uw opstapplaats en lidnummer.”

 

1-dagsreis, België
Zaterdag 15 juli 2023
FOCUS op Wallonië.

Meer concrete info zal beschikbaar zijn via de volgende Nieuwsbrief en/of via de website van TUINPUNT.

           

Vertrek in Antwerpen.
Reisleiding Ellen & Patrick Van Raemdonck.

 

1-dagsreis, België 
Zaterdag 9 september 2023
Een tuinarchitect in de kijker  

Wij maken kennis met een tuinontwerper uit Limburg, Yannick Boulet.
Yannick heeft na zijn opleiding 2 jaar gewerkt in de iconische tuin Great Dixter, het levenswerk van de vermaarde tuinier/auteur Christopher Lloyd in Zuid-Oost Engeland. 
Wij bezoeken trouwens deze tuin op onze Engelandreis op 4 juni 2023.
Ondertussen heeft hij al enkele jaren zijn eigen tuinaannmersbedrijf en bezoeken wij enkele van zijn realisaties.
Meer concrete info zal beschikbaar zijn via de volgende Nieuwsbrief en/of via de website van TUINPUNT.

           

Vertrek in Antwerpen. 
Reisleiding Ellen & Patrick Van Raemdonck.

 

Inschrijven
Raadpleeg onze website.

Inschrijven onmiddellijk met bestelbon met vermelding lidnummer, opstapplaats, kamergenoot, supplement single.
U ontvangt na de inschrijving en betaling nog een bevestigingsbrief met verdere details van de opstapplaatsen en uren.

Alle info over reizen bij Ellen Van Raemdonck 
GSM: 0472 51 34 02 of 0475 27 32 09 (Patrick)
email: patrickvanraemdonck@skynet.be