Vlaanderen

Plantenbabbel - 15 september 2022

De Cottagetuin

De meeste tuinliefhebbers bezitten een cottagetuin.
Het zijn de tuinen van de gewone mens, maar ook van de kunstenaar en de intellectueel. In de Victoriaanse periode was het de cottagetuin die bij de behoede burger uit de steden meer tot de verbeelding sprak. Het waren kleine landschapselementen binnen het grotere geheel van het landschap.

De cottagetuin straalde juist de romantiek uit waar we allemaal zo graag van genieten. Cottagetuinen ontstaan meer vanuit het buikgevoel, de planten zijn dikwijls stekjes die men krijgt van vrienden, en veel planten worden zelf opgekweekt vanuit zaad.

De beplanting is een mix van groenten, éénjarigen, bloembollen, vaste planten, rozen en heesters. Welke planten men in de cottagetuin allemaal gebruikten, dat kom je tijdens de uiteenzetting allemaal te weten. En het leuke is, het zijn nog steeds planten die we in onze eigen cottagetuin kunnen gebruiken.

Deze interessante informatie ontdekken we samen met onze spreker Marc Vermeulen, tijdens een enthousiaste voordracht met veel tips voor kleur, vorm en beplantingen.
De plantenbabbel start om 19u30, in het Kollekasteel (gelijkvloers) te 9030 Mariakerke (Gent), Groenestaakstraat, 66.

Bloembollenactie

Ondertussen wordt het een traditie : op de september-babbel krijgen leden tuinpunt weer de kans om in groep bloembollen aan te kopen.
Het aanbod is weer select en van uitstekende kwaliteit.

Graag uw aanwezigheid melden vóór zondag 11 september 2022 via gsm 0497 - 05.37.14 (elke werkdag van 18 tot 21 uur) of via mail : tuinpunt.oost-vlaanderen@skynet.be

Kwekerijbezoek ( Meulebeke) 20 augustus

Dit jaar bezoeken we de bloemenpluktuin van onze verenigingslid  - Martine Opsomers.

Hou je ook van een mooi boeket snijbloemen ?

In een b(l)oeiende rondleiding gaat Martine ons vertellen waar je moet op letten om een mooie snijbloementuin aan te legggen? Wanneer zaai je, hoe oogst je, wanneer oogst je?

Dit alles gaat door op zaterdag 20 augustus 2022 om 14 uur.

Er wordt koffie, thee, biologische fruitsap en cake voorzien.

Op het einde van de rondleiding kan zelf een mooi boeket plukken die je dan afrekent met Martine.

Waar: Herenthoeve, Heirentstraat 1, 8760 Meulebeke

Wanneer: 20 augustus om 14 uur.

Kostprijs: 7 euro, rondleiding en cosummatie inbegrepen. Gelieve het bedrag mee tye brengen.

Inschrijven: om het aantal deelnemers te kennen , gelieve een mailtje te sturen naar:  nigella@skynet.be